dissabte, 22 de gener del 2011

Fira de l'oli a les Borges Blanques


Fira de l'oli a les Borges Blanques

22 de gener de 2011

 
Hem anat a comprar oli a les Borges Blanques. Mai no ho havíem fet i crec que l'any vinent repetirem. És divertit entrar en una nau plena de parades d'olis, tots de la mateixa categoria i tan diferents de sabor. Cada any atorguen tres premis a diferents olis, del més dolç i suau al més gustós i fort. Nosaltres ens hem quedat l'oli premiat amb el primer premi a l'oli verge extra fruitat verd dolç, Les Trilles, de les Garrigues. I també un altre de denominació d’origen, més fort, Les Cabanes, de Juncosa de les Garrigues. Per acompanyar aquest oli venen un "pa de ronyó" que jo no havia sentit anomenar mai. És un pa que es fa a les Garrigues, amb farina i aigua, a mà, i amb el foc adient per aquest tipus de pa; al coure's agafa forma de ronyó i d'aquí li ve el nom.
Ens hem aturat a Mollerusa a fer un cafè i hem tingut el regal de poder contemplar dalt de la torre de l'església un niu amb dues cigonyes. Amb els cel blau intens que feia avui, sense un núvol, dia magnífic i molt fred, la visió del campanar amb les cigonyes et feia pensar en contes de fades. En el moment de fer la fotografia una de les dues ha aixecat el vol i se n'ha anat.
Amb el pa de ronyó, l'oli boníssim, llonganissa, "orelleta" comprada a Mollerusa i coca de vidre hem sopat millor que en cap restaurant.
A Catalunya tenim productes d'una gran qualitat i saludables. Llàstima que tot això sigui un quilo més l'endemà...