diumenge, 20 de juliol de 2014

El barri del SorralEl barri del Sorral
de Begoña García Carteron

B edicions

Juliol 2014L'any 1751, treta-set anys després d'acabar la guerra de Successió, encara hi ha moltes famílies que viuen amb l'ai al cor i patint les seqüeles de la guerra. 
El llibre ens explica la vida d'unes dones, de les dones, que vivien fora muralles, i de com van lluitar per assolir la llibertat personal en temps de repressió. 
Mentre córre la història es va formant, a base de destruir i de fer canviar completament la vida i els costums, el que serà la Barceloneta. 
 Les cases que van destruir per construir la Ciutadella van fer créixer un barri de barraques on malvivien les famílies que abans ocupaven aquell espai. Un grup de dones aconsegueix trobar feina netejant a l'interior de la Ciutadella, ocupada pels militars que havien de vigilar des d'allà, que no es repetís cap aldarull.
I allà dins,un dia, passa una cosa molt greu, I només ho saben les dones. I haurà de ser el seu secret; un secret pesant i horrible que marcarà les seves vides, al mateix temps que les farà propietàries d'un petit tresor enverinat que hauran de guardar també en secret. 
Van creixent les petites que van ser protagonistes i van envellint les més grans que tenen el record viu d'un dia determinat... 
El llibre és molt entretingut. El tema és diferent a d'altres d'aquesta època. És. sobretot, una veu de dona que parla de les dones. Sense ser cap obra mestre es llegeix amb gust i la trama és original i enganxa.