dissabte, 11 de juliol del 2015

Normandia

 

Normandia

amb el Francisco i la Maiaia

del 3 al 10 de juliol de 2015


Hem estat una setmana per terres franceses, concretament a la Normandia. Feia ja temps que volíem fer aquest viatge i ara ha estat el moment oportú. I ens ha semblat que podíem quedar-nos un parell de dies prop de Paris, on el Sena marca més les seves corbes i on els impressionistes van intentar
copsar els colors del riu i dels seus voltants amb aquella llum meravellosa de la zona. Volíem fer un parell de recorreguts per la vora del riu, de 4 o 5 km. cada un, però hem ensopegat amb els dies més calorosos de l'estiu i amb 38 graus de temperatura ens van dir que ni en broma de fer cap d'aquestes rutes. Vam haver d'acontentar-nos visitant els pobles i contemplant els paisatges i ja hem decidit que qualsevol dia, a la tardor o a la primavera, en tren des de París, ho farem tranquil·lament. Perquè ha de ser molt bonic. En els llocs on els pintors van inspirar-se per alguna pintura s'hi troba un marc amb la còpia de la pintura; i així pots veure què veia llavors el pintor i com ho veia i ho plasmava en la tela.
Però no vam pas perdre el temps! A Rueil-Malmaison vam dinar i vam començar a caminar fins a arribar a Chatou, vora el Sena, a la Maison Founaise. Allà  hi ha un parell de llocs indicats on van pintar els impressionistes. 





L'endemà a Bougival vam veure més Sena i més quadres de impressionistes, aquí ja quasi tot de Monet. 



A Médan vam veure, no visitar ja que està en obres, la casa on va viure Zola, ara Fundació. 


I una església amb un rellotge de sol força curiós. 


A Vétheuil, poblet petit i molt bonic hi va viure Monet i hi va morir la seva primera dona Camille. 




Té una església molt bonica però és sobretot els carrers els que ens van cridar més l'atenció. 



La Roche-Guyon és un petit poble dominat per un castell enorme i un Donjon , torre alta que domina un castell fortificat, dalt d'un turó. I als seus peus el Sena, una vegada més, en el lloc on forma un meandre d'una gran bellesa. 




A la tarda vam fer la parada obligada a la casa de Claude Monet a Giverny amb el seu meravellós jardí immortalitzat tantes vegades en tantes pintures 








i on podem contemplar i gaudir dels nenúfars. 








Finalment vam arribar a Vernon, molt bonic, amb Sena i església maca com sempre i vam començar a veure ja cases amb fustes travesseres. Cases que anirem trobant a tota la Normandia. 





I la història continua ja a la Normandia