dijous, 8 de febrer del 2018

Adossats





Adossats
de Ramon Madaula

Teatre Romea
amb Ex-IBM

7 de febrer de 2018

Director: Jordi Casanovas
Actors: Rosa renom, Jordi Bosch, Ramon Madaula, Marieta Sánchez, Carles canut, Guillem Balart




"Com més a prop, més desconeguts" ho va llegir Madaula en una novel·la i va escriure Adossats.
Parla d'una família "normal", sense cap situació extrema. Gent "normal" a qui li passen coses "normals"...
El dia de sant Jordi es reuneixen en una caseta adossada tota la família. L'avi, amb la cuidadora, els dos fills, una jove i un nét. Comença la primavera i poden sentir el cant dels ocells i veure brostar les primeres flors. Tot sembla que porti a un dia encantador. Però els protagonistes es senten sols, no saben com apropar.se, com més ho intenten, més as'allunyen.
És una comèdia i rius, però en el fons és el retrat de la vida de molta gent i fa pensar. La il·lusió de viure enmig de la natura, en una caseta adossada... i trobar-te un veí que no para de segar la gespa fent un soroll de mil dimonis; el germà "artista" incomprès per la resta de la família, l'altre, segur d'aconseguir un alt càrrec a la Generalitat i relegat a un servei secundari, el fill que no s'atreveix a parlar amb els pares per por que no el comprenguin, i la cuidadora de l'avi, dominicana, amb aquella dolçor amb què tracten a la gent gran, que conquista a l'avi. i la mare de família volent, intentant amb totes les forces, ser feliç i que ho siguin els altres, esmerçant-hi tots els recursos, però que al final proposa al marit deixar la caseta adossada que ella adora i demanava i tornar a un petit pis a Sabadell on havien estat feliços. 
L'excel·lent paper d'actors tan reconeguts fa que passis una bona estona i surtis del teatre somrient i pensant que hi ha molta gent "normal"...