dissabte, 29 d’agost del 2020

Elefante





Elefante
de Martin Suter


Hojalata

Agost 2020


Schoch és un sense sostre de Zürich; un dia es desperta a la cova on viu i veu un petit elefant de color rosa fosforescent. Pensa que potser ja és hora de deixar de beure i es torna a adormir. Quan es lleva la matí el petit elefant encara hi és. És tan petit que no sap què donar-li ni què fer d'ell i el porta a la Valerie, una veterinària que cuida els gossos dels sense sostre. Cuidant-lo aniran endevinant la història del Samu, l'elefant rosa, fruit d'una manipulació genètica, i aniran compareixent tots els que el busquen i hi estan molt interessats: el director del circ Pellegrini i el dr. Roux entre altres. I sobretot en Kaung, el cuidador d'elefants al circ.
És una novel·la distreta, interessant, que et fa dubtar una vegada més de les meravelles de la manipulació genètica perquè pot anar molt fàcilment a males mans... 
Elefante és un thriller científic, també una novel·la d'amor i aventures i alhora una intel·ligent faula contemporània sobre la integritat, les segones oportunitats i les perversions de la manipulació genètica.