divendres, 7 de juliol del 2023

La persecució



La persecució
Joaquim Brustenga

XLIV Nit Literària Andorrana
Premi Manuel Cerqueda Escaler de Novel·la curta

Pagès editors

Juliol 2023


Un altre llibre del meu germà. I aquesta vegada novel·la negra. No acostumo a llegir-ne però aquest, naturalment, l'he llegit i com és primet en una tarda he sabut com acabava. Com de costum la trama és interessant i no pots deixar-lo pensant què passarà. Els personatges ben dibuixats i el llibre ben escrit. Fàcil de llegir és el llibre ideal per vacances. Et distreu, no et fa patir, i el llegeixes a gust perquè les converses flueixen de manera natural, sense artificis. 
El tema és sobre quatre delinqüents que tramen un robatori perfecte, que no pot fallar, però com sempre és d'esperar a l'últim moment hi ha un incident que no esperaven ni estava previst. És la història de la fugida d'aquests quatre personatges, els que els passa, el que pensa cada un d'ells dels altres quan es queden sols, i com se les arreglen per fugir de la policia, cada vegada més a prop d'ells. 
Una cosa que no esperava és el final. Tots els llibres del Joaquim acaben d'una manera imprevisible, que no te l'esperes, que et sorprèn... Aquesta vegada potser el final és més suau, més tranquil que altes vegades. I tractant-se de novel·la negre no ho esperes així.
Llegiu-lo perquè us distraurà. És bona època ara...