dimarts, 4 de març del 2008

Bartomeu Sarrà i Rosàs

4 de març de 2008



Fa uns dies vam anar a sopar a casa uns amics, la Rosa i el Roberto, una parella que per qüestions de feina han estat vivint uns anys a l'Àfrica, a Benin. Tenien a sopar dos matrimonis de Madrid que pertanyen a Misiones Africanas. Ells no els coneixien, però com sí coneixen les Misiones els van demanar que els atenguessin.
Ens volien demanar ajuda, més aviat logística, perquè volien celebrar a Barcelona que un capellà català va iniciar aquí la seva feina amb Misiones. Volen fer un concert el mes de maig i una Missa a la casa pairal d'aquest capellà. Quan van dir el seu nom jo vaig comentar que encara seríem família. Es diu Bartomeu Sarrà. I després van afegir Rosàs. Arribant a casa vaig poder confirmar que aquest capellà era el germà de la nostra besàvia, l'oncle de l'àvia Montserrat.
Em va fer molta il.lusió. Entre altres coses aquest capellà va rescatar nens exclaus de Benin i els va portar a Cartagena on va fundar una Casa per a ells.
La casa pairal és a Sant Quirze de Safaja. De fa dos anys és propietat d'uns holandesos però sembla que estan receptius a que es celebri allà una missa. Per poc que pugui no me la perdré. És la casa pairal dels Sarrà, de la nostra àvia!
Avui he rebut la seva biografia. La publico perquè la trobo interessant i espero que us agradi llegir-la. Fins i tot hi ha l'acte de naixement, en català, amb noms dels pares i avis, etc.
Una cosa més de la família. Un capellà que s'assembla més als Casaldàliga i Romero i Sobrino que no pas als Rouco i Carles.
Espero que us agradi!