divendres, 25 de setembre de 2009

Conserva d'albergínia en oli



Conserva d'albergínia en oli

Setembre del 2009


Tenia moltes albergínies de l'hort i ja no sabia com fer-les. El meu cunyat em va passar una recepta i a nosaltres ens ha agradat molt el resultat.
Aquí la teniu. Jo he fet servir més alls dels que diu i força menta. El gust que li dóna és molt especial i diferent a altres espècies.

Ingredients
1 kg d'albergínies
3 grans d'all picats
menta
orenga
pebre vermell
1/2 l d'oli
1 l de vinagre blanc, bo

Preparació
Traiem les cues de les albergínies les netegem amb un drap sec i les tallem a daus sense pelar. Les posem a bullir amb el vinagre 8 minuts. Ho deixem escòrrer una bona estona i ho posem sobre un paper absorbent . Agafem els pots de vidre i anem alternant capes de daus d'albergínia i una altre capa d'orenga, menta, pebre vermell i l'all picat.. Un cop estigui ple d'aquestes capes hi posem l'oli, fins que cobreixi tots els ingredients, tapem els pots ben tapats i ja els podem guardar . Els podem fer servir a partir de l'endemà.

1 comentari:

Enric ha dit...

Fa molt bona pinta! Però després com es menja? Directament? Amb pa, per exemple?