dimarts, 27 d’abril del 2010

Maletes perdudes




Maletes perdudes
de Jordi Puntí

Empúries Narrativa

Abril 2010




És un llibre força curiós. En Gabriel condueix un Pegaso fent mudances per Europa. Sense buscar-ho massa es troba en pocs anys que és pare de quatre fills, tots anomenats Cristòfol, un a Frankfurt, un a París, un a Londres i l'últim a Barcelona. Ell els visita quan la ruta el fa passar per aquestes ciutats. El record que en tenen els fills és el d'un pare que arriba i se'n va... fins un dia que se'n va i no torna. Passats 20 anys els arriba una trucada de telèfon dient-los que en Gabriel ha desaparegut i els donen una adreça de Barcelona. Cap d'ells coneix l'existència dels altres, ni les mares de les altres dones. Els quatre Cristòfols decideixen investigar i trobar aquest pare perdut que els va abandonar i així poder saber per què els va abandonar, per què porten el mateix nom, qui és el seu pare...
La investigació és una mica infantil. En el fons aquests fills retornen a la infantesa per explicar als altres el que van viure amb el pare, els records que en tenen, què els explicava la mare...
Vas llegint el llibre i et preguntes si trobaran aquest pare escorredís; i si el troben, com reaccionarà? I com reaccionaran els fills?
És un llibre que es llegeix molt bé, ben escrit, que et fa agafar ganes de seguir llegint, i que a més de l'aventura dels fills cercant el pare et va intercalant relats de la vida d'en Gabriel de petit, d'adolescent, conduint el Pegaso, com vivia, els seus inseparables amics en Bundó i en Petroli, el perquè de cada acció d'en Gabriel, la seva vida, i així et vas fent teu una època i un personatge.
Val la pena llegir-lo, per la bona estona que passes, perquè està mot ben escrit i perquè et retrata una època i unes circumstàncies amb una gran qualitat i rigor.

1 comentari:

L'Espolsada llibres ha dit...

A veure si us hi animeu i veniu el dia de la presentació, segur que la lectura encara haurà estat més plaent.