dissabte, 5 de gener de 2013

Dinar i posta de sol


Posta de sol sobre el mar

5 de gener de 2013

Tot esperant que els Reis Mags acabessin la seva feina, nosaltres hem anat amb la Maria Rosa a dinar a Castelldefels, al restaurant Mar Blanc, on hem pogut dinar a sobre mateix de la sorra. Ha fet un dia esplèndid, hem dinat al sol i hem pogut passejar per la platja fins a l'hora de posar-se el sol. 
Com tinc costum us explico un plat nou que hem provat. He demanat milfulles de Idiazàbal amb anxoves de Santoña. Boníssim i fàcil de fer a casa el dia que tens uns amics a sopar. Capes fines de formatge de Idiazàbal i de trossos d'anxoves. Per sobre ceba caramel·litzada amb pinyons i regat una mica amb vinagre de Mòdena. Durant el mes de gener hi ha uns dies que es pot veure com el sol es pon sobre el mar; veus com va desapareixent. més de pressa del que sembla, i si tens la sort que hi hagi algun nuvolet els colors són una meravella. Cada any intentem anar-hi i ens hem d'abrigar molt perquè en el moment que el sol desapareix fa un fred que pela! Aquest any, però, no en feia gens, i hem gaudit de la vista d'un mar de color blau preciós, i del sol magnífic que amb tota la seva potència ens enlluernava mentre se n'anava cap a d'altres indrets...La Maria Rosa va estar contenta i nosaltres també. Un any més hem complert amb la nostra particular tradició de Reis.


Mentrestant, els nostres néts eren tots a la cavalcada per fer a mans la carta als Reis. Que no els manqui la il·lusió i que ens l'encomanin una mica en aquest any 2013 que pinten bastos...