diumenge, 17 de març del 2013

El llenguatge secret de les flors


El llenguatge secret de les flors
de Vanessa Difffenbaugh

Edicions 62

Març de 2013



Molt bo! M'ha agradat tot i que al començament vaig pensar que seria un llibre més, un passar l'estona. Però és un llibre que t'arriba a fons i tot i que no em puc veure reflectida en la Victòria, la protagonista, sí que puc entendre-la a ella i a la resta dels personatges de la novel·la.
La Victòria és òrfena i als 9 anys ha passat ja per 35 cases d'acollida. És rebel, pensa que ningú no la pot estimar i actua en consequència. Quan finalment troba una mare d'acollida, l'Elizabeth, de qui de debò li hagués agradat ser filla, no pot seguir amb ellla per una sèrie d'esdeveniments. Quan als 18 anys surt del centre d'acollida es troba sola i no sap per on tirar. L'única cosa que sempre li va agradar i va dedicar hores d'estudi i de feina va ser a les flors. Les flors tenen veu i llenguatge a més de fer olor i de fer bonic, hi ha una flor per a cada sentiment, i és amb les flors, amb el seu llenguatge, que la Victòria aconsegueix sortir de l'atzucac de la seva vida i tirar endavant.
És un llibre diferent, bonic, d'una vida difícil, però encoratjador. Sempre pots trobar al teu voltant persones que malgrat una vida marcada per moltes mancances et poden ajudar amb un somriure i sense demanar explicacions  ni donar-te-les, sense voler fer-te pena...
Bon llibre!  

1 comentari:

MC ha dit...

Estic molt contenta que t'hagi agradat. La vida de l'escriptora té molts paral.lelismes amb el llibre.Ella també té fills acollits i biològics i intenta donar-los tot l'amor que pot.