dissabte, 9 de març del 2013

Pianos de cua a Barcelona


Pianos de cua a Barcelona

9 de març de 2013

El Concurs Maria Canals porta cua al Passeig de Gràcia. Pianos de cua per ser més clars. Deu pianos des dels Jardinets de Gràcia fins a la Plaça de Catalunya, exposats i posats perquè la gent que passejava i en sabés pogués tocar el piano una estona. Ho trobo una idea genial!
Si anant de viatge trobes una iniciativa com aquesta en quedes meravellat: quina bona idea! Doncs aquí, a Barcelona, a Catalunya, de idees no en falten. Som creatius i tenim iniciatives i no tenim mandra a l'hora de imaginar coses noves. I els de Maria Canals, amb el seu concurs anual, aquest any ha volgut trencar motllos i oferir-nos un espectacle edificant, novedós, desenfadat i gratuït. Tan aviat veies una noia


jove tocant el piano, com un noi amb el cabell estarrufat, com un nen o una nena petits o una noia sud-americana o filipina tocant amb força un motiu musical. Fins i tot en un dels pianos hi hem trobat una petita orquestra que acompanyava la pianista.


I els espectadors era digne d'aturar-te a mirar-te'ls. Enmig de molta gent de tota mena, del país i turistes, he vist una imatge molt bonica que no m'he atrevit a fotografiar: una senyora gran amb cadira de rodes acompanyada de la filla i el gendre, pel que semblava, i la filla estava ajupìda abraçant la mare, les dues amb un somriure d'orella a orella i amb uns ulls plens de vida i de il·lusió. No és això donar vida? Com m'hagués agradat saber tocar el piano i seure allà una estona i tocar enmig del passeig de Gràcia!
 

I tots els turistes que avui passejaven pel Passeig de Gràcia han pogut viure un moment "diferent" en el seu tour europeu i tornaran a casa seva dient: saps què vaig tenir la sort de trobar? Doncs uns pianos de cua...
Per molts anys, tots els de Maria Canals, i enhorabona per la bona feina que heu fet durant tants anys i que seguiu fent. Seguiu innovant i donant exemple!