dissabte, 26 d’abril del 2008

El asombroso viaje de Pomponio Flato







El asombroso viaje de Pomponio Flato

de Eduardo Mendoza


Seix Barral - Biblioteca Breve










És una bona novel.la. Eduardo Mendoza ja és prou garantia; ha agafat més l'estil de "Sin noticias de Gurb" que de "La ciudad de los prodigios".

El tema és senzill. Un ciutadà romà, de bona família i que es dedica a la Història Natural, tot buscant una aigua miraculosa es troba a Natzaret i allà, contra la seva voluntat però per culpa de les circumstàncies, ha de intentar esbrinar qui va matar un home. L'acusat és un tal Josep, fuster, i és el fill d'aquest fuster, un tal Jesús, nen candorós i bon nano qui el contracta per a aquesta feina.

La gràcia del llibre és que està molt ben escrit, amb un vocabulari i una redacció impecable, com ja ens té acostumats l'autor, i, a més, amb unes explicacions llargues i recargolades que fan les delícies del lector. És un llibre curiós, divertit, i, sobretot, molt, molt ben escrit -cosa ja poc freqüent- que dóna gust de llegir.

El recomano a tothom que vulgui gaudir d'una lectura amena, culta, divertida, i, pels que coneixem la Bíblia, amb un rerafons bíblic molt interessant.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Maripepa, otra vez gracias por hacernos llegar vuestros comentarios y demás (el de la Moreneta, era precioso).

Lo único que sé del libro de Mendoza es la crítica que leí en Catalunya Cristiana, muy negativa; tal vez porque pienso que puede parecer ligero fabular sobre la vida de Jesús. Me alegro de conocer tu opinión pues nos gusta como escribe Mendoza y este libro es atractivo.

Cordiales saludos de tus vecinos
Paz y Gonzalo