dijous, 10 d’abril del 2008

La pesca del salmó al Iemen



La pesca del salmó al Iemen
de Paul Torday


Vaig llegir aquest llibre a l'estiu. És diferent i divertit; o curiós.
Un científic expert en piscifactories es troba embolicat en un projecte per portar salmons a les terres altes del Iemen. És un ric xeic àrab qui vol portar les saludables virtuts de la pesca del salmó als seus compatriotes.
Pel fet de ser un projecte quasi impossible i molt car no interessa als polítics; però pel fet de ser un caprici d'un xeic multimilionari sí interessa, si surt bé. I aquí es veu com tots volen ficar cullerada per si surt bé penjar-se medalles, i si no surt bé que el seu nom no aparegui per enlloc.
El científic és un bon home, casat amb una dona estirada i molt quadriculada. És curios veure el canvi que nota el científic entre la seva dona, a qui estima molt, i la representant del xeic, que és molt femenina , intel.ligent i agradable.
Finalment els salmons arriben al Iemen, però no tot surt bé.
El que va ser més curiós és que, dies després d'haver llegit aquest llibre, va sortir als diaris que la major part del salmó que arriba aquí és del Iemen! No sé si és veritat o era una broma, vistes les dificultats que van tenir a la novel.la.