diumenge, 8 de març del 2015

Joc de miralls


Joc de miralls
d'Annie Baker


Teatre Lliure Montjuic
Sala Petita

Direcció: Juan Carlos Martel Bayod
Actors: Aina Clotet, Edurad Farelo, Jordi Martínez, Isabel Rocatti, Elena Tarrats


L'antiteatre teatral de l'Annie és com defineix el director a l'obra que dirigeix. I de debò que al començament et sobta i et preguntes què fas tu allà mirant aquesta obra. Després comences a entrar-hi i en surts comentant diferents escenes o personatges.
L'obra transcorre en un casal d'estiu on quatre personatges es troben amb la professora que els introduirà en el món del teatre. 
Quatre persones amb els seus problemes i amb ganes que aquest curs els ajudi a solucionar-los o a tirar endavant. L'escena és un continu entrar i sortir de la sala on fan teatre; i no sé si és més important el que diuen, el que fan o els silencis... 
La professora els fa fer exercicis de control estirats a terra, els fa parlar en boca dels altres, algun diàleg amb paraules o amb sons... fins a l'últim dia que és on tot esclata amb una força tremenda i, al mateix temps, amb una suavitat que esborrona. 
Des del noi que s'acaba de separar, a l'actriu que no troba el què vol, al marit i a la dona que guarden algun secret fins a l'adolescent, que em va encantar!, que troba inútils i simples aquests exercicis perquè el que vol ella és actuar i fa morros tota l'estona. Com va de mica en mica entrant en el joc i com acaba obrint-se completament. Un canvi fascinant! 
És una obra diferent, costa potser d'entrar-hi, però en surts amb la idea que has vist quelcom que no et podies perdre.