dilluns, 16 de març del 2015

Roba estesa


Roba estesa
de Quim Brustenga

Marcòlic Col·lecció


Març de 2015


El títol és suggeridor. I l'autor és el meu germà. Per tant he volgut ser de les primeres persones a llegir aquest recull de contes. No és el primer llibre que escriu. L'any 2012 va publicar "Del Danubi al Tenes" sobre la història de la nostra família. A més ha publicat també poesia visual tant en llibres com en revistes.
El pròleg li ha escrit en Vicenç Villatoro i parla d'aquests contes com a "el conte com a paradoxa". I és així. Són trenta contes, escrits en estil àgil i senzill, parlant de coses de cada dia, res massa especial, però que tenen un final que no te l'esperes. Li he comentat que potser abusa de finals trists i ell diu que no, que així és la vida... Hi ha contes que t'agraden més que d'altres, però tots mantenen la teva atenció fins al final i et fan pensar cada vegada a veure quin desenllaç se li ha ocorregut per a aquesta situació.
Comença amb El Terratrèmol, conte impactant que et marca ja un camí, una idea de com aniran els contes... El dinar de Nadal és molt real, pots imaginar-te'l en qualsevol família. I és trist i bonic alhora. Hamburg i Una rossa escultural són divertits. Una mà amiga és dolç... I així podria anar comentant un a un tots els contes. 
M'han agradat, estan ben escrits i estic segura que no trigarem a tenir algun altre llibre aviat. 
No deixeu d'entrar a Poesia visual. Podeu buscar "Galeria" o "Literatura". Passareu una bona estona!