dilluns, 29 de juny del 2015

Lejos de Ghana


Lejos de Ghana
de Taiye Selasi

narrativa salamandra

Juliol de 2015


Kweku Sai és un metge format als EEUU i mor un dia a Accra, amb cinquanta-set anys. Havia deixat la seva dona i els quatre fills a Amèrica i només havia vist un cop al seu fill gran, l'Olu. 
Quan la família rep aquesta notícia tot el seu món es remou. La dona, la Fola, que malgrat tot no ha deixat mai d'estimar-lo, el fill gran l'Olu amb la seva dona Ling, els bessons Taiwo i Kehinde i la petita, la Sadie, que ha viscut poc al pare. Tots s'han dispersat i tenen la seva vida i els seus problemes. Però el fet que hagin de reunir-se a Accra, retrobar-se, fa aflorar tot el que porten dins de fa molts anys i han anat amagant, guardant, deixant de costat. 
La descripció dels estat d'ànim de cadascú, les vivències, les emocions amagades, els retrets... tot surt de mica en mica per fer-los un bé, tot i que de moment el que els fa és molt mal, molt. 
Un a un van parlant tots els personatges, començant pel pare i acabant amb la Sadie. Descobreixes d'aquesta manera el perquè de moltes coses; coses que un no explica les explica l'altre. I entens el perquè. 
Està molt ben escrit, i traduït, m'ha agradat llegir-lo, he gaudit de cada personatge i penso que és un dels llibres que rellegiré. 


1 comentari:

L'Espolsada llibres ha dit...

Un llibre preciós! Un #imprescindible a l'Espolsada.