dilluns, 28 d’agost del 2023

Caminant junts per la lluna





                          
Caminant junts per la lluna
de    Pep Puig

l'altra tribu

Agost 2023

                     
 


Volia un llibre per la Judit que té 14 anys. I la Fe de l'Espolsada em va recomanar aquest. I com de costum el vaig llegir jo primer. I penso que li pot agradar.

És la història d'un estiu a Altafulla cap a l'any 1984. Un grup de nois, molt joves, el Pitus, l'Enzo, el Junior i el Marcel es troben com cada estiu. Tot el dia en bicicleta i a l'aigua. Però aquest estiu serà diferent perquè, uns més que els altres, miren les noies de manera especial. Un dia es troben la Guida amb una amiga, la Lola i comença a haver-hi diferents plans i sobretot diferent manera d'enfocar-los. També hi ha la germana d'un d'ells, la Joana, que tot i ser més petita té els raonaments molts clars i enlluerna a un dels nois. És l'estiu de les descobertes, tant a nivell d'amigues i amics com de família. Comencen a veure els pares ens situacions que no s'imaginaven, les noies els feien sentir una cosa rara, però sobretot crec que el més important és el canvi de manera de veure una amistat entre els quatre després de tants anys. 

No tinc el llibre a mà i faria més comentaris si el tingués. Però tampoc vull fer spoiler de res. Crec que és un bon llibre per aquesta edat ja que a més de trobar-hi el primer enamorament d'estiu també hi ha molts moments importants i decisions que han de prendre. Molts sentiments i aprenentatge de vida.