dimarts, 8 de desembre del 2009

Santuari de la Salut i el Far

Santuari de la Salut i el Far

6 de desembre de 2009




Amb la Fefa i el Lluís i la Francisca i el Joan Enric hem estat al Santuari de la Salut i al Far. Feia un vent molt fort però val la pena encara que només sigui per contemplar la vista des del mirador del Far i també dels de la Salut.

Segons la llegenda el Santuari del Far fou aixecat per uns mariners que, trobant-se en perill de naufragar, veieren el cim del Far del mar estant.

La vista des d'allà és immensa, no te l'acabes, t'hi quedaries badant força estona si no fos pel vent que t'empeny i acabes ficant-te al cotxe per anar a la Salut.

Allà trobes un altre mirador, d'una altre vall, també de bon mirar i més a recer del vent.
El Santuari de la Salut té una història curiosa. Ens la va explicar el rector, Mn. Josep Melció. Sembla que durant la guerra un mossèn, mossèn Llampec l'anomenaven, va poder amagar la Marededéu en una balma i salvar-la així d'una trencadissa segura. Acabada la guerra van fer construir una altre marededéu, de l'escola d'Olot, i és la que encara es venera en el Santuari. Actualment el rector està intentant construir un camerí per la marededéu original perquè la va voler col•locar al seu lloc i la gent no la va voler; sembla que els favors que havien aconseguit els hi havia concedit la marededéu actual, no l'original, i no volen canvis. I us asseguro que és molt més bonica l'original.

Feia temps que no ens havíem d'aturar per deixar passar un ramat de bens. Records nostàlgics que et fan sentir nena altre cop i decideixes baixar del cotxe i fer la foto...
Tot tornant vam aturar-nos a Hostalets d'en Bas i vam comprar mongetes de Santa Pau i tomàquets de penjar a una dona que seia a la porta de casa seva. Així sembla que compris productes més naturals, però suposo que són els mateixos que tenen a les botigues. El pa sí que és molt bo. És el forn que proveeix el restaurant Les Cols i val la pena comprar-ne i congelar-ne.

Un bon dia, ventós, però curiós, divertit i en bona companyia!