dijous, 5 de desembre del 2013

Joana Raspall


Joana Raspall

5 de desembre de 2013


Amb cent anys complerts i pocs dies després del tancament de l'any dedicat a homenatjar la seva contribució a la cultura catalana, Joana Raspall ha mort a la seva casa de Sant Feliu de Llobregat. 
Per a mi era una escriptora de poemes per a infants. Després he vist que també ho era per adults i, sobretot, era una gran lluitadora per preservar i enfortir la nostra llengua. Va veure que els nens no sabien poesies i es va dedicar a escriure'n, moltes, curtes i entenedores. i ara, ¿qui pot dir que el dia de Nadal no té un fill o un nét que s'enfila a la cadira, recita un poema i acaba dient: Joana Raspall? 
Aquest Nadal hi tornarem si Déu vol. Però a més tindré a mà el seu llibre "46 Poemes 2 Contes" i així els néts grans i potser també pares i avis, puguin o puguem retre un petit homenatge a la Joana Raspall llegint alguns dels seus poemes.  
I acabo amb dos versos del poema Ara, la Pau, del llibre Llums i gira-sols:

Ara sento la pau, feixuga com la nosa,
prenent lloc al batec que fa viure.

És fort i profund! Et fa pensar i això és bo. És arribar a la vellesa conscient que la pau que desitges i enyores et comporta deixar un món que estimes i on t'hi mous, respires i vius. El batec del cor... 

He trobat un blog on parla de Joana Raspall i penso que us agradarà. Cliqueu aquí si voleu veure'l. 

1 comentari:

Judith Mellado ha dit...

Gràcies Maripepa per recomanar el post de la Joana Raspall!

De vegades em dóna la sensació que predico al desert, però en dies com avui, quan algú recomana el meu bloc, i m'adono que hi ha més gent amb els meus interessos, em sento molt afalagada!

Fins una altra!