dissabte, 30 d’abril del 2011

Quan la vida puja a la bàscula





Quan la vida puja a la bàscula
Claus perquè l'estrès no t'engreixi

de Pilar Senpau

Pòrtic-Atrium

Abril 2011



Quan algú pateix, és difícil saber el destí que tindrà una galeta dins el seu organisme.
A l'hora de perdre pes, tan important és què mengem com què sentim, perquè per qualsevol dels dos camins arribem a la panxa.
Caldria saber que la majoria de les panxes que ensopeguem a casa o a la feina també poden ser el resultat d'alguna cosa més que un excés calòric. Entre les cèl•lules més sensibles a l'acció de l'estrès tenim les que estan situades a la panxa: són les panxes de patir.
Entendre tranquil•litza.
En les persones que pateixen d'estrès és tan o més important no saltar-se la caminada que l'amanida.

Per fi hi ha algú que entén què passa dins una persona que fa règim, dia rere dia, any rere any, i ho explica de manera entenedora i alliberadora. Tot el que diu ho has experimentat. Em veig retratada quan diu que amb estrès o problemes no te n'adones i et trobes davant la nevera oberta, amb aquella llum blanca que sembla dir-te: vine que tot ho solucionarem. Escriu, a més, de manera divertida i agradable, t’explica maneres d’enfrontar aquests moments difícils que passes i el perquè el teu cos respon de manera diferent segons com et trobis i et sentis.
He llegit el llibre d'una tirada; no me'n fiava gaire. En principi aquest tipus de llibre crec que no ajuden gaire, però aquest, no sé perquè, em va semblar que seria diferent dels altres.
A mi em serveix. Crec que m’ajudarà. Només m'agradaria saber si la gent que ha anat a la seva consulta ha aconseguit aprimar-se definitivament i de manera gradual i correcte o no.
Aconsello llegir aquest llibre a les persones que, com jo, fa anys que fan dietes, s'aprimen, s'engreixen, i no acaben mai.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Quan l'estrès, l'ansietat i les pors ens aboquen a menjar, les dietes soles no solucionen l'assumpte; cal, en primera instància, reduir l'estrès
i l'ansietat.
Fem una xerrada a Barcelona amb aquest centre, com aconseguir aprimar-se de manera sostenible i duradora fent salut, et convidem, tots els detalls a: www.coachingpersonal.cat