dimecres, 24 d’abril del 2013

Els lleopards de Kafka


Els lleopards de Kafka
de Moacyr Scliar

Raig verd editorial

Abril de 2013

 
M'ha agradat molt i m'ho he passat molt bé llegint-lo! Benjamin Kantarovitx, el Ratolí, és un jueu que viu a Romania. Molt jove s'endinsa dins el món de la revolució al costat del seu amic Iossi. En Iossi aconsegueix arribar fins a Trotsky i aquest li encomana una missió per provar -lo. Iussi agafa unes febres i veient que no se'n sortirà li demana a el Ratolí que compleixi la missió en nom seu. Benjamin, que no havia sortit mai del petit poble on vivia s'embarca en una gran aventura. Perd papers, coneix Kafka, fa deduccions que sovint no el porten enlloc, fica la pota més d'una vegada i finalment torna a casa amb un poema de Kafka que guardarà fins a la seva mort.
 
Irrompen lleopards en el temple i es beuen el que hi ha en els calzes del sacrifici fins a escurar-los; això es repeteix sempre de bell nou; al final hom ho pot preveure. i esdevé una part de la cerimònia.
                                                                              Franz Kafka

Història, literatura i vida amb intel·ligència, originalitat i humor. I la gràcia que un malentès posa en marxa un seguit d'esdeveniments que ens fan passar una bona estona.
Molt recomanable!