diumenge, 29 de setembre del 2013

El Pont del Petroli



El Pont del Petroli
Badalona

29 de setembre de 2013


Teníem ganes de caminar una estona i hem recordat la imatge de la Diada amb el pont del Petroli ple a vessar de gent. I no hi havíem anat mai. Tan a prop de Barcelona i tantes coses que no hem vist!
Queia un sol de justícia i sort n'hem tingut que de tant en tant la brisa del mar bufava una mica i ens reconfortava.
Avui també era ple però de gent passejant, amb avis amb cadires de rodes, amb nens amb cotxets i patinets, joves patinant i amb bici... Com que el passeig de Badalona ara arriba fins més enllà del pont hi ha molt espai per a tothom. I s'aprofita.
 
 
El Pont del Petroli es va construir a principis dels 60 i és l'antiga instal·lació que tenia la CAMPSA per la descàrrega dels productes petrolífers a la platja. L'any 1990 va deixar de ser utilitzada i fins al 2009 no es va obrir al públic com a passeig. Des del final del pont es té una vista particular i diferent de Badalona.
Enfront mateix hi ha la fàbrica de Anís del Mono, fundada l'any 1869 pels germans Bosch. Encara ara s'hi fabrica l'anís igual que fa més de 130 anys.
 
 
La matafaluga ve quasi tota amb sacs des d'Antequera i també s'hi fabriquen les Aromes de Montserrat i tots els altres destil·lats de Montserrat. Al començament no es deia Anís del Mono sinó Anisado Refinado Vicente Bosch, nom que encara porta l'etiqueta, però tothom ho coneix com Anís del Mono perquè havien portat en un dels vaixells de la família Bosch, que tenien negocis a Amèrica, un mico que van adoptar com a mascota a la fàbrica i va tenir un gran ressò popular.  I el tenien en una gàbia en el pati de l'entrada i la gent va començar a dir que anaven a buscar Anís del Mono. Així es fan famosos els noms i les marques!
 
 
L'ampolla també té la seva història. A París el Sr. Bosch es va enamorar d'una ampolla de perfum i va demanar al perfumistes els drets de l'ampolla. Al 1902 va registrar l'ampolla amb una etiqueta amb un mono amb la cara de Darwin.
 
"Es el mejor. La ciència lo dijo. Y yo no miento"
 
Prop de Barcelona, amb un bon dia, una hora llarga passejant vora el mar, és una bona sortida. 
 

1 comentari:

Salvador ha dit...

Un post ben macu i una acurada explicació de la seva història i de la fàbrica de l'anís.
Una sortida que nosaltres tenim en cartera i que fa dies tenim intenció de realitzar... potser ara quan afluixi una mica la calor