dissabte, 27 de setembre del 2014

Donar i rebre. Lorenzo Quinn



Donar i rebre. Lorenzo Quinn
Castelldefels

27 de setembre de 2014


En Lorenzo Quinn  ja fa anys que viu a Castelldefels. I fa cosa d'un any va regalar al poble una escultura seva molt bonica que ha estat confeccionada amb alumini fos procedent de llaunes reciclades pels propis veïns.  Ell està molt content que finalment una obra seva llueixi en el lloc on s'inspira actualment. I l'alcalde vol que aquesta obra es converteixi en una icona de la ciutat i anima a l'escultor que en faci més i les regali a Castelldefels, i ells les aniran col·locant a llocs emblemàtics. Està situada al final del passeig i es titula: Donar i rebre. Dos braços en cercle i amb les mans enllaçades. 
Al peu del monument hi ha un escrit en diferents idiomes. Diu així:

Donar i rebre
És summament important que hi hagi un equilibri just en tots els aspectes de la vida. La natura ens ho ha intentat mostrar al llarg del temps. Totes les coses oposades s'uneixen en els seus extrems.
No es pot gaudir plenament en rebre si mai s'ha donat abans, simplement perquè no valoraries allò que has rebut. Només es valora allò que és difícil d'obtenir.




Després hem dinat en un xiringuito de la platja, a tocar de l'escultura d'en Quinn, i hem estat fresquets i de cara al mar. Molt agradable! 


Aquests pobles de platja que tenen un gran passeig són molt bons per passejar. Hi havia moltes famílies, amb bicicletes amb nens petits, amb patins, corrent, passejant... No te n'adones i portes un parell d'hores caminant!