dissabte, 27 de setembre del 2014

Història de Catalunya -Avui-


Firma del decret de convocatòria pel 9 de Novembre 
Palau de la Generalitat
Saló Verge de Montserrat

27 de setembre de 2014


Avui, 27 de desembre, el M.H. President de la Generalitat Sr. Artur Mas i Gavarró ha firmat la convocatòria per la votació del 9-N. És el President 129 i el primer que signa una document com aquest. 
Érem molts els que estàvem pendents del televisor per contemplar un moment històric. I és que no sé si ens en adonem del tot però estem fent història, estem vivint circumstàncies i moments i fets que els nostres néts estudiaran i que ho explicaran als seus fills. 
El Saló Verge de Montserrat, lloc escollit per a la firma, és una estança gòtica on es reunia el consell de la Generalitat en època medieval i que avui és espai de recepció de visites i avantcambra del despatx del president. Destacava una senyera, feta  a mà a Mallorca, restaurada l'any 1982 i amb el peu i el pal dissenyats per l'escultor Josep Maria Subirachs. La ploma que ha usat el President és de la marca catalana Inoxcrom i porta l'escut de la Generalitat; i sembla que anirà directament al Museu d'Història de Catalunya. Una gran taula enmig del saló i una cadira de disseny català, la cadira Gaulino, obra de l'arquitecte Òscar Tusquets de l'any 1987. Com a fons, a la paret, una pintura gòtica del segle XV que representa Sant Jordi i el Drac.
Com podeu veure els detalls han estat molt cuidats i la solemnitat de l'acte s'ho mereixia. 


La firma ha estat ràpida i contundent. I el somriure del President ampli i feliç. 
Després ha fet un petit discurs, una part del qual en castellà dirigit, no al Govern espanyol, sinó als espanyols, al poble espanyol. I una part en anglès dirigida a Europa. 


Fora, a la Plaça Sant Jaume, molta gent cantant el Segadors, cridant Independència, i demanant que el president sortís al balcó. Però Artur Mas ha preferit sortir a la plaça i acostar-se a la gent i parlar amb ells. 



Carmen Forcadell i Muriel Casals han parlat i han posat en marxa un compte enrere per recordar-nos quants dies, hores i minuts falten per anar a votar. 



Ha estat un gran dia pels catalans; ens hem emocionat i ens hem sentit molt propers al nostre President. Ara ve la feina dura, la de fer comprendre dins i fora de Catalunya les nostres legítimes aspiracions fins al dia 9-N que, estic segura, anirem a votar. SÍ SÍ!!!
Tenim un cap de setmana per conservar el bon gust del dia d'avui. Dilluns començaran a arribar els comentaris, resolucions,.... I hem de seguir somrient. El futur és nostre!