dimecres, 16 de març del 2016

Zadig


Zadig
de Molière

E-book

Març de 2016

Mai havia sentit parlar de Zadig però el fill d'uns amics nostres li posaran aquest nom al fill que esperen i no m'he pogut resistir a llegir aquest llibre. 
Zadig és el personatge d'una obra de Molière, mig novel·la mig relat filosòfic. Es va publicar l'any 1747.
Zadig és una bona persona, intel·ligent, observador i astut. Però la sort no acostuma a acompanyar-lo. Des de la mala sort amb les dones, amb la Sémire, amb qui es va a casar però que demostra abans del casament la seva vel·leïtat i la seva infidelitat, o amb la Azora, amb qui es casa, però aviat veu que estimaria qualsevol home, i la deixa... Només té un gran amor, l'Astarté, la reina, però és un amor prohibit i per culpa d'aquest amor passa moltes dificultats, fins a cada pas que fa a la seva vida que, tot i voler fer les coses bé sempre acaben malament per enveja dels altres, per la por que tenen que es faci un lloc important davant les autoritats, o pel seu saber coses gràcies a la observació i al seny que demostra. 
En resum i de cara al nen que ha de néixer: tot i que Zadig és un bon jan no sé si quan aquest nen sigui gran preguntarà als seus pares quin motiu van tenir per posar-li aquest nom... A l'avia, però, que també ha llegit la novel·la, el nom ja li agrada i fins i tot sent una notable simpatia pel personatge. Què no farem les àvies! 
Si en voleu saber més cliqueu aquí i llegiu!