diumenge, 8 de setembre del 2013

70 anys Jaume

 
70 anys Jaume
6 de setembre de 2013 

 I el Jaume entra ja a la dècada del 7! I hi entra en plena forma! Es troba perfecte, no para i només somia en viatges, amb reunions d'amics, a estar amb al família i sobretot en estar voltat de néts... una estona perquè nou néts és força enrenou!
El mateix dia 6 vam anar a sopar amb els germans al castell de Rosanes, a la Garriga. Feia temps que no sortíem plegats i ens feia il·lusió un sopar plegats. Una cadira buida... però ens hi hem d'anar acostumant.
El castell és molt bonic i fa poc que està en marxa. Esperem que tinguin èxit i tiri endavant.
I en Joaquim es va presentar amb l'últim llibre d'en Jordi Pujol que va dedicat al Jaume en el seu 70è aniversari!
 
 
  El diumenge ens vam trobar amb fills i néts a casa. Allà la Berta va presentar al seu avi una safata amb empanades, "empanadijes de pojo i seboja" com pronuncien els argentins. Des que allà ens van rebre amb la safata d'empanades en Jaume ho recorda tot sovint. Li encanten! 

 
Després li van donar un full encriptat. Havia de trobar a través de números una frase fent servir només les paraules primeres... I el regal era... una anada a Londres amb entrades per anar al Museu de la Màquina Enigma,  que va xifrar els correus de Hitler a la Segona Guerra Mundial i en Alan Turing va aconseguir desxifrar-los. Ara es tracta de trobar el dia que vagi bé!. També hi havia dos llibres sobre aquest tema i la veritat és que li va fer molta il·lusió. 


 A dinar vam anar a Can Xico, una casa de pagès on fan dinars si ho encarregues. L'Anna, la mestressa. ens va fer un ànec a la taronja i un pollastre amb bolets molt bo.


El pastís va ser una coca de pinyons molt bona amb un 70 que els nens van ajudar a bufar...




El Jordi va fer un escrit que va llegir i que jo us escric aquí. Com sempre, és el de "lletres", i li agraïm molt que pensi sempre en dir-nos alguna cosa. M'agrada sentir-los parlar de nosaltres, i avui tocava a l'avi!

Nens i nenes, ja sabeu que avui celebrem els 70 anys del vostre avi Jaume. Com tots els avis i àvies té coses molt interessants en què fixar-se, aprendre i que fan que estiguis a gust al seu costat. Us heu fixat en l'avi Jaume? Mireu-lo ara si no ho heu fet mai. A vegades callat, només mirant i somrient i a vegades explicant, explicant i explicant. Quina és la cosa interesant de l'avi Jaume?
Per mi la cosa més interessant de l'avi és la seva gran curiositat per totes les coses del món. Com funciona el motor d'un cotxe? Com s'explica un eclipsi de sol? D'on prové la paraula "àlgid" o "paradigma"? On està la ciutat de La Valletta i per què van anar-hi els cavallers de Malta? Amb ell el dia està ple de preguntes i respostes. I no s'acaben mai, ja que quan es contesta una n'apareixen unes quantes més.
Amb els anys els fills vam anar entenent i fent-nos nostra aquesta curiositat que sempre vol anar més enllà per entendre millor el món. Va bé per a descobrir noves màquines, noves ciutats i noves paraules i ens fa ser més feliços. I ja ens diuen les nostres dones que ens anem assemblant cada dia més a l'avi Jaume. Alguns més que altres, però tots tres.
Avui us toca a vosaltres, néts, d'aprendre de l'avi: sigueu curiosos en allò que us envolta: el vostre cos, les persones i les seves relacions, les màquines, les eines, els pobles i tot l'univers, si cal. No és una competició (tot i que amb l'avi a vegades ho sembli), sinó que és una actitud que obre portes i oportunitats per viure la vida més intensament i gaudir-la. I depèn de cadascú de vosaltres.
Felicitats, avi! I gràcies per la curiositat!
I ara l'enganxarem amb una pregunta. Si la sap, li farem "la ola".
"Com es diu l'elefant que hi ha a la Piazza Duomo de Catània?
Jordi
 
I no ho va saber... Es diu U Liotru. Però li vam fer l'onada igualment!


I els nens van poder córrer per fora, veure i tocar els animals, pujar al tractor... S'ho van passar molt bé!


 
 


 

I al tornar a casa, sota una pluja molt forta, els tres de la foto van prendre una "dutxa" seguida d'un bany curtet a la piscina!

 
No ens cansarem de dir i repetir que tenim una família meravellosa. Poder celebrar aquest aniversari amb els germans primer i amb tota la família després és un plaer i una joia. En donem gràcies a Déu cada dia i volem viure i gaudir de cada moment que se'ns dóna. I se'ns donen molts!
 
I el dilluns dia 9 en Jaume i jo celebrem els 44 anys de casats! Sembla ahir... i quantes coses han passat!  

1 comentari:

Carmen ha dit...

Hola, feia dies que no mirava el correu, i sorpresa, el aniversari d´en Jaume, el dia 6 de setembre i jo el 7 no ho recordava, encara que tard moltes felicitats, os he de dir que teniu una família meravellosa, os segueixo tot lo que poseu, m'encanten totes les explicacions que feu de les vostres correries, viatges, fil i agulla, etc..... que per molts anys ho pugueu seguir fent, una abraçada