dimecres, 13 de gener del 2010

PaGAGnini


PaGAGnini

Teatre Romea

12 de gener

Idea original i producció: Yllana, Ara Malikian
Creació i direcció: Yllana
Creació musical: Ara Malikian, Thomas Potirn, Eduardo Ortega, Gartxot Ortiz
Músics: Ara Malikian, Eduardo Ortega, Gartxot Ortiz, Fernando Clemente
Lutier: Fernando Muñoz


Concert esbojarrat i divertit, fora del que entenem per concert. Ells ja parlen de des-concert divertit, enèrgic i sorprenent. Hi trobem la bogeria i el humor d’Yllana juntament amb el virtuosisme d’Ara Malikian i tres músics més, quatre violins, que toquen molt bé tot i que no sempre en les més adequades posicions; salten, ballen, van per terra, alguna tombarella... tot amb complicitat amb el públic fins al punt de demanar a dos espectadors de pujar i ajudar-los en una de les interpretacions. Van de la música clàssica, Sarasate, Falla, Mozart, fins al pop i al rock. Peces serioses que es converteixen en gags plens d'humor pel desconcert dels espectadors acostumats a una música clàssica seriosa i formal.
Rius, t’ho passes bé, escoltes bona música o, més ben dit, veus tocar bé, de manera diferent, que et fa mirar els instruments i com belluguen les mans i tot el cos aquests músics.
El lutier que els ha confeccionat els instruments ha tingut feina; tan serveixen per tocar el violí, el tam-tam, o fins i tot disparar un tret a un invisible ocell.
És una barreja de música i mim, un divertimento musical, agradable de veure, poc corrent, i que serveix per sortir d’allà amb un somriure a la cara, cosa cada vegada més necessària en el món en què vivim.