divendres, 28 d’agost del 2009

Senglars a casa



Senglars a casa

Juliol-Agost 2009



Sabíem que de nit ens visitaven els senglars. Trobàvem cada dia el jardí tot desfet de la feina nocturna d'aquests animalons. Però de dia no els havíem vist mai per casa.
Aquest estiu ja han vingut tres vegades. La mare, el pare i set fillets que si bé al juliol eren bufons i pesaven uns 50 Kg. cada un ara a l'agost ja són prou grandets com perquè un caçador tingui la temptació de convertir-los en civet.
Els nostres néts estan encantats amb aquesta visita però no fa massa il•lusió veure'ls remenant les cadires on tu pretens llegir el diari i olorant i remenant les plantes que cuides i regues cada dia. Però la veritat és que fan goig. Són animals bonics de veure, de color fosc quasi negre i els petits amb ratlles a l'esquena.
Els nens volien acostar-s'hi però no els vam deixar fer-ho. Una mare sempre defensa la seves cries i aquesta en portava set!
Venen sempre després de la pluja, amb l'olor de terra molla, i això demostra la intel•ligència i el bon gust d'aquest animals. No us agrada l'olor de terra molla? És una de les olors que pot crear més addicció; més i tot que els perfums caríssims de Paris.
Ara a l'agost, l'últim dia que van passar per casa, acabàvem de segar les males herbes de sota casa. Quan ja marxaven, era bonic veure'ls enmig de l'herba dallada, la família junta, buscant menjar i remenant sota les alzines.
Aquest estiu els nens han vist senglars, tuixons, guineus, conills, esquirols, vaques, ponis, cavalls, estruços, tortugues, gallines, coloms, escarabats, llangardaixos, vespes, abelles... Quan arribin al cole, si ho expliquen, els altres nens pensaran que aquests avis viuen en un zoo!
És un record més d'aquest calorós estiu!