dijous, 3 de juliol del 2008

Viatge a Rússia


Viatge a Rússia
del 19 al 30 de juny de 2008

En Jaume i jo amb la Maite
i el Josep Barberà i la Lola Sanz.




Viatge creuer: 3 dies a Sant Petersburg, 5 dies de creuer pel Neva , el Volga i els canals Bàltic i Moscova, i 3 dies a Moscú.


Crec que és la millor manera de conéixer una mica aquest gran país comptant amb pocs dies. Visites dues grans ciutats, amb els seus monuments i els seus carrers, per cert plens d'embussos, però també coneixes petits pobles i ciutats, arran de riu, amb una vida tranquil·la i sense contaminació de cap mena. I el viatge amb vaixell és genial: mai no havia fet un creuer fluvial i és molt bonic. Contemplar el verd paisatge a banda i banda del vaixell, passar per 16 recloses, travessar els dos llacs més grans de Rússia... tot et relaxa i t'omple de bellesa.
A més, durant el creuer, tens classes d'història russa, explicada amb una sinceritat que ja voldria jo per aquí, classes de llengua russa, de fer nines de roba, de cant rus, de pintar matriuskas, de cuina.. i mil coses més.
Us presentaré algunes fotos amb un petit comentari perquè us animeu a fer aquest viatge!



A l'Ermitage, "El fill pròdig", de Rembrand, era una de les pintures que esperava amb il·lusió. Volia veure de prop la mà del pare, la mà de la mare: una sosté al fill amb fermesa, l'altre l'acarona. És la imatge del Déu Pare-Mare.

La Marededéu de Leonado da Vinci també em va sorprendre per la joventut de la mare. Sembla una nena que juga a nines.

Més Marededéus de Rafael, pintures de Caravaggio, el Santcrist de Veláquez, Grecos, i moltes més obres que no és possible veure en un parell d'hores. El palau immens, ple de dorats típics del barroc rus, espectacular.



L'Església del "Salvador sobre la sang vessada". Els noms de les esglésies són força curiosos. Aquesta s'anomena així perquè el tsar Alexandre I va ser mort en aquest indret i sobre la sang que va perdre es va construir aquesta església. A més de la bellesa exterior -és molt, molt bonica-, té la riquesa dels mosaics a l'interior. És una meravella.




El Palau de Peterhof.




L'Agulla Daurada, símbol de Sant Petersburg i títol d'una novel·la, sobre aquesta ciutat, de la Montserrat Roig.





Navegant, sota una resclosa i dalt la resclosa.



Poblat de contes de Pushkin i fent "crestes" a Mandrogui.




Església Kishi, feta de fusta sense un sol clau i i coberta de pollancre trèmol perquè no hi entri l'aigua de la pluja i la neu.


Monestir de Sant Ciril del Llac Blanc a Kirilov i Església de Dimitri a Uglich





Muralla del Kremlin i catedral de Sant Basili a la Plaça Roja.



Serguei Posad






Vaixell NIZHNY NOVGOROD



FI DEL VIATGE