Creuer Amsterdam-Brusel·les
Creuer Amsterdam-Brusel·les
del 27 de juny al 4 de juliol
Amsterdam - Rotterdam - Gand - Bruges - Amberes - Brussel•les
amb Politours
Amb la Maite i el Josep vam decidir fer aquest creuer. A l'aeroport ens vam trobar la Ma. Teresa i el Narcís i així vam ser ja sis el grupet que vam formar. I més endavant vam ajuntar-nos també amb la Teresa i l'Àlex. Per tant l'ambient va ser molt agradable i ens ho vam passar molt bé.
Vam arribar a Amsterdam amb avió i vam anar directament al vaixell. Al vespre vam fer el tour pels canals fins al barri "vermell" on encara veus les noies en aparadors incitant a possibles clients a entrar-hi. L'endemà vam anar al gran dic, una meravella de la tècnica, que van construir per evitar les inundacions a tota la costa del Zuiderzee, el mar que nosaltres havíem estudiat i que ara és un llac d'aigua dolça es diu IJsselmeer. Sempre li va entrant aigua d'un braç del Rin i quan la marea està baixa s'obren unes comportes per treure al mar les aigües sobrants; així sempre està al mateix nivell i l'aigua és dolça, de riu. Vam tornar per Marken i Volendam, típics poblets on compres formatge i records, visites molins i et prens una cerveseta perquè la calor que feia era notable.
Només ens quedava temps per un museu i vam triar el de Van Gogh tot i que ja el coneixíem. Però és una meravella. I aquesta vegada em vaig fixar principalment en dos retrats, l'autoretrat de Van Gogh, la cèlebre cadira de boga, que no és en aquest museu, i el retrat que li va fer a Gauguin, una cadira balancí, que retrata molt bé els dos pintors.
La navegació fins a Rotterdam va ser molt agradable i l'entrada al port és bonica de veure. D'aquesta ciutat cal remarcar les cases cúbiques, originals i diferents que vam poder visitar per dintre. Són molt curioses però no per viure-hi.
Gand, amb edificis molt bonics, carregats d’escultures com els sis bufons en la casa del gremi dels paletes i amb el Moll de les Herbes voltat de cases tan treballades, com de puntes al coixí, i tan acolorides, que no saps quina triar. També guarden, a la catedral de Sant Bavon, el quadre dels Van Eyck “L'adoració del Corder Místic”, que actualment està en reparació i només en vam poder veure'n una còpia. Vam seure en una terrasseta i va venir a tocar un músic de carrer amb un instrument barreja de violí i trompeta que va fer les delícies d'en Josep. I tots vam riure una estona.
De Bruges, la Venècia del Nord, m'agrada comentar un edifici que no coneixia: un beateri. A l'Edat mitjana les dones de classe alta quedaven sovint abandonades per culpa de les guerres; llavors es refugiaven en una abadia buscant protecció i feien vot d'obediència i castedat, però no de pobresa! tenien com petites casetes, amb jardí i vivien com reines... Es deien "beguines". Actualment ho porten les benedictines i es fa servir com cel•les, no tan austeres com les de Montserrat!, i les estudiants hi van per poder acabar treballs, o dones que volen descansar uns dies i estar soles.
A la nit, al vaixell, karaoke! mai no havia cantat d'aquesta forma i ens vam estrenar en Jaume i jo amb "Marionetas en la cuerda". Tot un èxit!
Lovaina, amb autocar des de Brussel•les. passant per una zona de llacs i boscos on hi ha la Hulpe, on en Jaume feia cursos de IBM. Vam aturar-nos al Museu d'Àfrica Central, amb jardins afrancesats i uns elefants fets de peces de fusta, de totes mides, escampats pel jardí. Lovaina és una ciutat universitària. Tot l'ambient és juvenil i estudiantil. És bonic i alegre. Vam visitar el rectorat i l'arbre de les ploraneres. Sembla que cap a l'any 1920 les noies van poder accedir als estudis universitaris però a les 7 del vespre les feien tornar a les residències mentre els nois podien tornar més tard. I sota un gran arbre, davant d'una reixa, es feien un tip de plorar... La catedral és molt bonica però l'ajuntament és una meravella: tot ell és una punta al coixí, treballadíssima... és preciós!
Brussel•les, última etapa del viatge. La Grand Place, amb edificis molt curiosos i bonics, les xocolateries... boníssimes!, el Manneken Pis que tenen vestidet i és diminut, jardins, places... També ens van portar a veure el Atomium, molècula de ferro ampliada fins els 102 metres d'alçada, testimoni de l'expo universal de l'any 1958. Actualment és en part hotel per nens i oficines.
A la nit sopar de gala al vaixell -aquella nit el sopar va ser molt bo!- i l'endemà tota la ciutat per nosaltres sols ja que el vaixell anava rebent els nous okupes.
Hem tornat amb la visió de mooooooltes bicicletes a Holanda i mooooolta calor a Bélgica, però també amb el gust d'haver vist ciutats que no coneixíem o que havíem vist molt ràpidament i d'haver estat a gust amb un grup d'amics.
Fins al proper viatge!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada