divendres, 27 de desembre del 2019

Sant Esteve a casa


Sant Esteve a casa
26 de desembre de 2019



Com cada any el dia de Sant Esteve és el "nostre" Nadal, el dia que tenim els fills, joves i néts i nétes a dinar. Poca feina, un sol de dia de tantes que hi ha. Però els fills ens han anat demanant dies per celebrar-ho amb nosaltres però a casa seva i ho hem acceptat contents. Recordo que jo ho demanava  a la meva mare i no hi havia manera. Com li va costar cedir l'1 de gener per fer-ho a casa nostra! 
Sempre m'ha fet més il·lusió preparar els detalls que el menjar en sí. 
Aquest any hem estrenat taula. Més ample i molt llarga i així hi cabem els 17.. i fins i tot hi podrà cabre la primera o les primeres parelles que vagin afegint-se... 
Parar taula, posar el rètol a cada plat, preparar regals a l'arbre de Nadal... Diem que són regals del tió gran, de l'arbre. Tots fan el caga tió a l'escola, a casa, a casa els altres avis, amb amics... i quan arriben a casa només faltaria més tió! 

Poema del pessebre
Paper amb el nom de cadascú al plat
Només arribar ja volen veure els regals. Però abans els fem cantar nadales. Tots davant el pessebre, perits i grans. La veritat és que tenen pressa i canten molt de ràpid i molt fort. I desafinen força! Però és bonic!!! I després cap a l'arbre a desfer paquets una estona.



Amb fills i joves

Amb els nou néts

Mitja taula

I després de dinar a recitar el poema dalt d'una cadira! I no perdonem ni a la gran! 
N'hi ha que reciten junts, n'hi ha que canten i sempre, al final, ens fan un parell de representacions. 
És bonic, fa caliu... Si els queda aquest record ja estic contenta!

Nina i Jordi
Júlia


Judit
Martina i Jana


Roger
Berta


Sergi
Júlia, Roger i Nina



I vam acabar amb la cançó que corria per tot arreu! Dia perfecte, en família, amb il·lusió, rialles i cares contentes. Quin orgull de família!