dilluns, 9 de desembre del 2019

Can Brustenga


Can Brustenga - La Immaculada

8 desembre 2019


Torna a ser el dia de la Immaculada, la patrona de Can Brustenga. Recordo tota la meva vida celebrant aquest dia en família. Quan era petita era amb els pares i els germans del pare, i els cosins.... Ja érem força colla! 26 cosins... 
A poc a poc ens vam fer grans i van començar a faltar la generació de meu pare. Però augmentava la nostra. Les nostres parelles, els nostres fills... A mida que augmentava el jovent anava disminuint la gent gran. Enguany de la generació del meu pare queda només una cunyada, la tia Anna Maria. I hi ha tants néts de la nostra generació que ja no sabem de qui són fills i néts! 
I aquest any el Francisco i la Carme han decidit que seria l'últim que es celebrés el dia de la Immaculada amb tota la família. I ho trobo molt bé. Sap greu, perquè tots ens sentim una mica de Can Brustenga, però aquest dia de la Patrona es celebra només amb la branca de l'hereu -encara hi ha hereu!- i porta molta feina i tots ens fem grans. 
Si volem anar a Can Brustenga sé que serem sempre ben rebuts. El Francisco i la Carme estaran contents. Però aquest dia és per celebrar-ho amb els seus fills, el seu nét i els germans. 
Jo segur que de tant en tant cantaré els goigs de Can Brustenga. Els he cantat tant que me'ls estimo! 
Només ens queda donar de tot cor les gràcies a aquesta parella, i a la Maria Carme i la Imma que col.laboraven cada any, per tants anys de celebrar-ho amb nosaltres, per tants anys de il·lusió i feina tant quan les circumstàncies eren bones com quan no anaven tan bé les coses. Gràcies, gràcies, gràcies!!! 





I com a comiat el meu germà Joaquim ha fet unes fotos precioses de Can Brustenga. Les poso com a record...