dijous, 24 de setembre del 2015

Mapping a l'Ajuntament


Mapping a l'Ajuntament

22 de setembre de 2015
Festes de la Mercè


El dimarts vam anar a veure el mapping de l'Ajuntament de Barcelona. Aquest estiu vam poder gaudir del meravellós espectacle del mapping de la Catedral de Rouen i ens feia il·lusio veure el de la nostra ciutat, el de les festes de la Mercè. 
Quina desil·lusió! Vam arribar-hi passant per la Catedral on hi ha via un concert de música clàssica. La plaça plena de gom a gom, amb gent gran i gent jove asseguts a les escales, amb un silenci i un respecte infinits... Feia goig i et senties orgullosa de pertànyer a aquesta ciutat. 
Però arribant a la plaça Sant Jaume ja s'escoltava el cant de sevillanes amb altaveus molt forts. La plaça també era ben plena però l'ambient no era el mateix. No tinc res en contra de les sevillanes ni del flamenc, però no crec que sigui el més adient com a preàmbul del mapping de la Mercè del Ajuntament. Es fan molts concerts per la Mercè, i es pot fer el de sevillanes qualsevol nit, a qualsevol lloc, però no en aquell moment. Sempre és la meva opinió; pot haver-hi gent que ho trobi perfecte, però jo no. Hi havia molts estrangers i no vam donar la imatge del país on érem. 
I va començar el mapping. Primer tota la façana amb ratlles de colors i, entremig, fotografies de gent de Barcelona.


Fotografies que qualsevol podia enviar per sortir en aquell context. I després va començar ja un ball de ninots dels jocs de internet, tipus comecocos, perseguint-se per la façana. Vaig pensar en les pantalles dels meus néts quan els deixem que juguin una estona... 


Un primer pla de les rajoles de l'Eixample,


i més animació digital!. 


Finalment un cantant, penso que americà, cantant en anglès i en Peret cantant "Barcelona tiene poder" mentre es veien les lletres de La Mercè 2015. 


Senyora Ada Colau, no s'està passant? No hi havia cap motiu del nostre país, cap menció, cap personatge. L'Ajuntament és un punt de referència de la ciutat i, quan viatjo, m'agrada veure coses del país que visito, no coses generals que a qualsevol lloc es poden veure i sentir. I miri si n'hi ha de coses per fer el mapping! Només seguint les tradicions d'aquesta festa ja omplia amb escreix els 10 minuts que  va durar la festa! Quina pena i quina vergonya! Perquè l'espectacle era, sobretot, per la gent de Barcelona. Els turistes s'hi afegeixen, els agrada trobar-se amb una festa com la de la Mercè i també agrairien un espectacle més genuí i no tan "modern" i sense substància. 
Sort que l'endemà a la casa Batlló va haver-hi un altre mapping, El Despertar de la Casa Batlló, preciós, amb història i amb gràcia, amb ganes de fer-ho bé i de que la gent gaudís de l'espectacle i marxés orgullós de haver tingut la sort de poder-ho veure i viure. 




Ja tornant, veus de lluny el Tinell il·luminat i et torna la serenor...