diumenge, 27 d’octubre del 2019

El Retaule del flautista


El Retaule del flautista
de Jordi Teixidor

26 d'octubre de 2019

Casal Catòlic de Sant Andreu

El Casal celebra el seu centenari
Aquestes representacions, en motiu del Centenari, volen ser un petit homenatge als milers de casalencs que s'han passat hores i hores a dalt d'aquest escenari, robant hores al llit i fent del teatre una activitat capdavantera de la cultura popular d'aquest país: 
- aquells que feien -no puc ni imaginar-ho - una obra de teatre cada setmana. Fent Casal, fent cultura, fent país. A tots ells, la nostra admiració i la nostra gratitud. Aquest Retaule és per a vosaltres, que vàreu fer molt gran aquest Casal Centenari. 
                                                                       Jordi Banacolocha 

Música de Carles Berga
Intepretada per l'Ou Nou i l'Artística del Centre

El nostre nét Sergi actuava en el Retaule. Des de l'any 1970 no l'havíem tornat a veure. I ha estat molt bé. La història, sabuda, d'un petit poble on les rates hi feien estada i la manera com intenten fer-les fora. Fins que arriba un home que diu que les farà fora en dues hores. I el reconeixen. És el flautista de Hamelin! I és quan els que pensaven guanyar-se la vida amb noves metzines tenen por de perdre-ho i fan córrer veus en contra de l'home. El final és sorprenent i curiós.
El Sergi feia de soldat i carceller i fins i tot va cantar ell sol. Fa goig i és un orgull veure'l actuar! 
I el que és bonic d'aquest Casal és veure la barreja d'actors, les edats tan diferents i com tots van junts. Des de nens petits a gent ja gran... Amb els Pastorets passa el mateix. Estic contenta que els meus néts tinguin aquest bon ambient! I van demanar pels presos polítics... S'agraeix tant... 






El Jordi anava de Harry Potter 


I la Júlia guapa com sempre!


Ara a esperar Els Pastorets!