divendres, 9 de gener del 2009

Veure o mirar


Veure o mirar
"Poesia visual"



Joaquim Brustenga-Etxauri
Pròleg: J.M. Calleja


Tabelaria edicions

Llegit el gener 2009

Aquest llibre és del meu germà Joaquim. Ell, ja des de molt jove , escrivia poemes visuals i petits relats. Fins i tot tenim un petit llibret de poesia "normal", publicada en format casolà, de quan tenia 19 anys. El títol era: "Avui ha plogut en el mar".

Ell comenta que la seva afició a la poesia visual li ve de Joan Brossa, Guillem Viladot i Josep Iglésias del Marquet, als quals va conèixer en una Mostra Oberta de Poesia, organitzada per ell mateix, a la Facultat de Dret, l'any 1975. Ha participat en diferents exposicions tant a Catalunya com a la resta d'Europa i aquest és el primer llibre que edita en solitari.

A mi la poesia visual m'agrada. Però m'agrada no com a poesia sinó com activitat creativa. Has de trobar un motiu determinat i saber-lo expressar de forma breu i visual. És curiós i divertit. I per a mi seria força difícil. I normalment donem més importància al que nosaltres no sabem fer que al que podem intentar i reeixir-ne. Però no m'emociona ni desperta en mi sentiments especials com pot fer-ho, i ho fa, el fet de llegir poesia, sobretot en veu alta.

Us recomano que entreu a la seva pàgina web i, si us agrada, busqueu el llibre. És entretingut i curiós, i per als que no estem ficats en aquest món, és un llibre diferent que cal tenir present.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Moltes gràcies Maripepa per les teves paraules sobre el meu llibre al teu blog. Massa sovint veiem les coses sense mirar-les, i és clar, quan ens entretenim una mica en mirar més enllà de la imatge que veiem, descobrim un munt de coses que ens sorprenen. És el que pretenc amb aquests poemes visuals, forçar l'atenció, fer pessigolles a la curiositat innata de la gent, en definitiva: mirar allò que veiem.
Un petó,
Joaquim
www.poesiavisual.com