diumenge, 7 de febrer del 2010

Ànec a la mostassa




Ànec a la mostassa

6 de febrer de 2010



Hem sopat a casa la Maria Rosa i el Quimet. Ella feia 70 anys! Costa creure-ho però és així...
Ens va donar un sopar molt bo, amb molts detalls com té per costum. De segon ens va presentar dos ànecs, de pagès, fets a la mostassa. Era la segona vegada que el prenia a casa seva i li vaig demanar com el cuinava. Us deixo la recepta per si ho voleu provar. És fàcil de fer i queda diferent, i molt gustós.

Ànec, millor de pagès
Mostassa no massa forta
Pa tipus baguette
Alls
Llar
S’unta l'ànec per fora i per dintre amb la mostassa i el llar. El pa, ben fregat amb l'all es posa dins l'ànec. I al forn, calent però no massa fort perquè la mostassa es crema de seguida. Millor tapar-lo. Tres hores més o menys depenent de la mida de l'ànec i de si és de pagès o no. Es va mullant amb el suc que va deixant.
Es serveix ben calent i es pot acompanyar amb puré de poma, o qualsevol melmelada suau com de poma i albergínia o poma i taronja.
Bon profit!