diumenge, 19 de desembre del 2010

Poema de Nadal de Sagarra

Poema de Nadal
de Josep Maria de Sagarra


Església de Santa Maria del Mar
19 de desembre de 2010


Organitza: Amics de la Poesia del Casc Antic
Rapsodes: Joan Asbert, Rosa Trian, Carmen Sánchez, Carme Capeta
Acompanyaments musicals: Maria S. Farell

Ave Maria de Schubert i El Cant dels Ocells de Pau Casals amb la soprano Elisabeth Bulbena, acompanyada a l'orgue pel mestre Thorsten Lindner

Actuació de l'Orquestra de Cambra Salvador Ribas

Com cada any hem volgut viure el Nadal amb el Poema de Josep Maria de Sagarra. No sé perquè cada vegada es fa més difícil trobar el lloc adient per anar a escoltar-lo. No sé si no el fan ja enlloc o si nosaltres no el sabem trobar.
Aquest any, amb el marc magnífic de l'Església de Santa Maria del Mar, hem trobat un grup que ens va llegir el poema. La veritat és que s'agraeix que hi hagi gent que tingui interès en seguir aquesta tradició; amb molt bona voluntat i amb dignitat vam recitar els versos del nostre poeta. Però no és ben bé això el que buscàvem; volíem una mica més. què se n'ha fet d'aquells recitals a l'església del Pi? I d'altres que hem anat seguint any rere any? Sense oblidar el TNC que ens va obsequiar amb una interpretació genial fa ja tres anys.
Gràcies als Amics de la Poesia per la seva iniciativa, que sembla que fa anys ja que la porten a terme. I una crida als rapsodes que abans ens feien passar una bona estona escoltant el Poema de Nadal i que ara, no sé perquè, no els trobem enlloc. S'amaguen o no actuen?