dimarts, 24 de setembre del 2013

La Mercè


La Mercè
24 de setembre de 2013


Dels captius Mare i Patrona,
puix del cel ens heu baixat:
Princesa de Barcelona,
protegiu nostra ciutat.

I de retruc que protegeixi tot Catalunya que bona falta ens fa!
 
Aquesta lletra de Verdaguer ens pot semblar ara antiquada i anacrònica. Però en el seu moment el mercedaris van fer molta feina i ben feta. I el fet d'anomenar a Maria, Princesa, era per donar-li un rang encara més alt.
Amb la Mercè acaben els actes de la Festa Major de Barcelona. Crec que cada any es fan més coses aquests dies. I enguany que ha caigut en dimarts han estat cinc dies de festa i petits i grans han pogut gaudir d'alguna de les activitats que s'han organitzat.
Castells, concerts, correfocs, gegants, sardanes, espectacles, el viatge surrealista projectat sobre l'Ajuntament, gent, molta gent, pertot!, turistes que s'afegien al que fos quan veien tanta gent... I per acabar un piromusical que jo crec que es supera cada any. Hi havia focs que no havia vist mai. Quina capacitat que hi ha a Catalunya per organitzar coses i quin poder de convocatòria!
Amb tanta festa guardem uns instants per parlar amb la nostra Patrona, per demanar-li allò que portem dins i que necessitem explicar-ho a algú, demanar-ho a algú... I a qui millor que a ella en la seva Festa?