dimarts, 22 d’abril del 2014

Rams i Pasqua


Rams i Pasqua

del 13 al 21 d'abril de 21014


Aquest any, amb en Jaume amb crosses, no ens hem pogut moure gens. Hem pogut contemplar els codonyers florits com mai! Si això vol dir que aquest any tindrem codonys ja podeu comptar que faré una pila de codonyats! Els dies se'ns han fet llargs i esperaven amb candaletes l'arribada dels fills i néts. Els amics ens trucaven i nosaltres no podíem explicar gaire coses. A més, quan estàs així, no tens ganes de fer res i passes les hores llegint i esperant...  Però tens la compensació quan arriba la família i s'omple la casa de xivarri i de petons. 
Vam començar amb Diumenge de Rams i vam tenir la companyia de la Jana i la Nina, com cada any. La Jana va preferir un ram de llorer al palmó; o sigui que va ser la mare qui el va haver de portar! 


A mitja setmana vam tenir un dinar de germans i el Joaquim ens va fer una paella molt bona. És d'agrair aquestes estones que et fan variar una mica la solitud de casa nostra, al mig del bosc, amb l'única companyia dels ocells i algun esquirol... o senglar. 


Divendres a la nit, Divendres Sant, vaig tenir la necessitat de sentir-me una mica "dins" la Setmana Santa. La nostra generació vam viure a fons aquestes dates, ja ho he explicat, crec, alguna vegada. I vaig agafar amb la "tauleta" les reflexions del Francesc Roma, dels Jesuïtes de Casp, del "Recés a la ciutat", comentaris sobre Dijous i Divendres Sant. Tot es pot trobar a internet. I em va agradar i ajudar a viure una mica l'ambient religiós d'aquests dies. 
Diumenge al vespre van anar arribant els fills i néts, contents, feliços, xerraires, il·lusionats, i van omplir la casa i els nostres cors d'alegria. 
Sopar per 17 i tots dormint a casa amb veuetes que parlaven fins a les tantes.
I l'endemà, com cada any, vam amagar els ous de Pasqua pel jardí i tots es van dedicar a buscar-los. I després les mones. Tots els padrins són de casa i aquest any hi havia barreja: mones fetes a casa, mig fetes i mig comprades, i totalment comprades! Però totes feien molt goig i els nens van ser feliços. I tots nosaltres també. 


Ha esta una Setmana Santa light en molts sentits... Ja estem fent plans per l'any que ve...