divendres, 16 de gener del 2015

The imitation game


The imitation game
Descifrando enigma

Cinesa Diagonal

16 de gener de 2015

Director: Morten Tyldum
Actors: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Joan Clarke, Mattheu Goode, Mark Strong, Allen Leech


Tenim pendent anar a Londres a visitar el Museu Enigma a Bletchley Park. I aquesta pel·lícula m'ajudarà a entendre millor tot el que ens expliquin allà. 
La pel·lícula és molt bona! Tot i que el llibre és força diferent. Aquí surt sempre l'Alan Turing, la vida que porta i els seus problemes. En el llibre surt menys.
Estem a la Segona Guerra Mundial i els alemanys van enfonsant vaixells, abatent avions i destruint ciutats. Sempre encerten el blanc. I és que tenen un codi que varien cada dia pels missatges xifrats que es van enviant. Anglaterra busca els millors experts en criptografia perquè desxifrin aquest codi. I entre ell hi ha en Turing. Ell pretén treballar sol però no li permeten i el seu superior no entén res. Finalment aconsegueix que el deixin treballar al seu aire i construeix una màquina enorme per desxifrar. Però tot va poc a poc i els superiors volen que plegui. No creuen en ell. Un dia aconsegueix el que buscava però els problemes continuen. Turing tenia un caràcter especial, difícil, i un problema, la seva homosexualitat, que algun company va fer servir de xantatge.
Treballen molt bé i se't fa curta l'estona que dura la pel·lícula.
És molt bona, molt! Hem gaudit del tema i dels actors i ens ha agafat ganes d'anar aviat a Londres a veure el lloc on va construir la màquina.
Espero que guanyi uns quants Òscars. S'ho mereix amb escreix.




1 comentari:

Anònim ha dit...

la tinc pendent, i encara que no sortís en Sherlock també la tindria pendent