dimarts, 5 de gener del 2016

El llibre de la senyoreta Buncle


El llibre de la senyoreta Buncle
de D. E. Stevenson

El cercle de Viena

Gener de 2016



La senyoreta Buncle viu en un petit poblet, es soltera, cap als quaranta anys i s'adona que els seus estalvis estan disminuint de manera notable.  Què cal fer? Pensa en criar gallines però troba que és una feina poc polida. I escriure una novel·la? Comença i hi té força traça. Però li falta imaginació. I decideix escriure sobre el seu poble, la gent que hi viu i les seves vides i històries. Cambia el nom dels personatges i firma amb pseudònim tot i que està segura que ningú del poble llegirà el llibre. Però s'equivoca. Una veïna el compra i el llegeix. S'hi sent tan identificada, per la part dolenta, que en parla amb tothom i comença una campanya per fer retirar aquest llibre de la circulació. 
I així anem sabent coses de cada persona, del que amaga i del diu i del que no diu... 
Ningú no sospita d'ella però és curiós perquè la senyoreta Buncle a més d'explicar veritats s'inventa uns finals de històries possibles i adients als personatges. I com qui no vol la cosa aquests finals es van succeint en la vida del poble. 
És una novel·la agradable de llegir, amb humor escocès i amb personatges molt ben definits, que et distreu i et fa passar una bona estona.