dimecres, 31 d’agost del 2016

Manual per a dones de fer feines


Manual per a dones de fer feines
de Lucia Berlin



Agost 2016


Molt bo! És un llibre de contes però en el fons no ho és. L'autora va tenir una infantesa difícil, va viure amb la mare i l'avi alcohòlics i va acabar ella també alcohòlica. Se'n va sortir i en aquest llibre cada capítol la protagonista és una noia diferent però en el fons sempre és ella. És una novel·la quasi tota autobiogràfica. Però no és trista. Afronta la seva vida difícil i agitada amb alegria i bon humor. I retrata molt bé el caràcter femení amb les seves febleses i grandeses. 
Vas llegint i et sap greu que s'acabi perquè escriu amb un estil àgil i distret. I et fa veure la seva vida des de totes les vessants. No sé si hi ha alguna cosa que no ha fet o provat. I sempre, en els moments pitjors, surt la seva murrieria, la frase perfecta per aquell moment. 
El recomano de tot cor! 
Em sap greu no parlar més el llibre. Però és que hauria de comentar un a un cada capítol, cada paràgraf... Té un estil diferent d'escriure, els finals sempre t'agafen desprevinguda... Només llegint el pròleg de Lydia Davis ja et fas una idea de com serà el llibre. I ella pel pròleg es dedica a copiar paràgrafs del llibre... 
Millor que el llegiu...!