dissabte, 18 de març del 2017

Jane Eyre



 Jane Eyre: Una autobiografia
de Charlotte Brontë

Adaptada per Anna Maria Ricard


Teatre Lliure de Gràcia
17 de març de 2017



Direcció: Carme Portaceli

Actors: Jordi Collet, Gabriela Flores, Abel Folk, Ariadna Gil, Pepa López, Joan Negrié, Madga Puig



Hi hem anat amb la Berta, la nostra néta gran. Ella no l'ha llegida però jo li havia comentat el tema d'aquesta obra. I estic contenta perquè quan va acabar l'obra va dir que li havia agradat mooolt! 
L'escenografia és mínima. Un patí llarg amb 4 portes grans. És sempre el mateix escenari que varia totalment per les llums i les imatges que s'hi projecten. 
No comentaré l'obra perquè ja la vaig comentar amb el llibre.
L'actuació és magnífica. Cada actor representa diferents personatges. I Ariadna Gil, sempre amb un vestit negre llarg i llis, és el centre d'atenció sempre. Des que va al internat i li posen una bata a sobre fins que acaba amb el senyor Rochester i expliquen el final de la història. Sempre fent gala de la seva gran coherència entre el que pensa i el que fa, la seva integritat i la seva valentia per posar la dona al lloc que li correspon.
Amb aquesta obra veiem, una vegada més, que una bona obra de literatura es pot portar al teatre si hi ha una bona direcció i uns bons actors. I aquí hi són.
Dues hores que passen volant i et fan sortir content per haver pogut veure al teatre amb la Ariadna Gil de protagonista, amb l'Abel Folk al costat, una obra que m'havia emocionat de joveneta.






I a la sortida, al bar, la Berta es va fotografiar amb l'Ariadna Gil, la Jane Eyre...