divendres, 27 d’abril del 2018

El llibertí


El llibertí
d'Eric Emmanuel Schmith


Teatre Poliorama
amb ex-IBM

26 d'abril de 2018


Direcció: Joan Lluís Bozzo
Actors: Abel Folk, Àngels Gonyalons, Elena Tarrats, Clara Moraleda, Annabel Totusaus, Jan Forrelat


Vaig poder gaudir de "El Llibertí" l'any 2007, amb Ramon Madaula i Laura Conejero. Em feia respecte tornar-la a veure perquè encara recordo com em va agradar la Laura Conejero fent aquest paper. Però l'Abel Folk i l'Àngels Gonyalons m'han fet passar un vespre tant agradable com el de fa 10 anys.
En Joan Lluís Bozzo defineix l'obra com un vodevil filosòfic que reflexiona sobre el sexe, l'amor, la passió i la tendresa sota una comèdia de faldilles.
Segons paraules del director i els actors "sota una pàtina de frivolitat es llancen autèntiques dagues" i "les dones a l'obra no són en absolut comparses de Diderot, sinó que tota l'estona li donen lliçons". 
No repetiré els comentaris de l'obra perquè podeu veure-ho en el link del començament. Només destacar el paper de la filla, Clara Moraleda, que broda el seu paper. "El pare té idees molt liberals, d'un gran respecte cap al cos de la dona. Però quan la filla se les vol aplicar, ja no ho veu tan bé". 
Potser aquesta versió de Bozzo ens aproxima més que l'anterior a un feminisme intel·ligent i modern.
També fas un molt bon treball l'Elena Tarrats en el paper d'un joveneta que vol deixar de ser verge.
De l'obra anterior s'ha aprofitat el vestuari -calia fer-ho: el vestit de l'Àngels Gonyalons és irrepetible!- dissenyat per Montse Amenós i l'escenografia a càrrec d'Arts-Cenics i Serinkjet.