diumenge, 2 de novembre del 2008

The Gleen Miller Orchesta


The Gleen Miller Orchesta

Gleen Miller, el rei del Jazz

Palau de la Música

2 de novembre de 2008

Dirigida per: Ray McVay

---
En Pere i l'Anna, consogres nostres, ens van regalar entrades per aquest concert amb motiu dels 65 anys d 'en Jaume.
Sabia que a en Jaume li encantaria. Jo no n'estava tan segura de mi mateixa. Però malgrat la meva nul·la cultura musical, fins i tot jo vaig reconèixer velles cançons, amb un ritme i una alegria que va fer que gaudíssim els dos d'aquest espectacle.
Glenn Miller va crear un estil propi que el faria famós a tot el món, amb gent desconeguda, que després van ser grans noms de la música, i en petites bandes. El "so" Miller es caracteritza pel protagonisme dels instruments de vent i les seves adaptacions del jazz i blues tradicionals amb ritmes de marxa militar.
The Original Glenn Miller Orchestra és una de les més populars bigs bands que porten arreu la música de Glenn Miller i el millor jazz. Creada el 1988 ha mantingut des de llavors la mateixa formació sobre l'escenari, la mateixa que va concebre el Glenn Miller: cinc saxos, quatre trompetes, quatre trombons i tres percussions, a més d'un vocalista masculí i una femenina.
Es canten entre d'altres les cançons: In the Mood, Moonlight Serenade, American Patrol i Chattanooga Choo Choo. I van acabar tocant, i nosaltres cantant en català, El Noi de la Mare.
L'orquestra ha introduït alguns canvis en la música, alguns dels quals ells mateixos reconeixen que a Glenn Miller no els haguessin agradat.
El director, ja força gran, fa que visquis aquesta orquestra com una cosa completament americana, com l'essència d'Amèrica: els músics entren i surten dels seus llocs, rient, parlant i fent broma entre ells, seient el director en el lloc dels músics... tot de coses impensables en una orquestra europea.
Va ser una espectacle diferent, bonic, animós, nostàlgic i amb una força immensa. I, a més, amb el marc de la meravella del Palau de la Música, que només seure allà i contemplar el que et volta ja et paga el fet d'haver-hi anat.
Gràcies pel regal!