diumenge, 16 de novembre del 2008

Sopar contra el Càncer del Prat

Sopar Commemoratiu del XXV aniversari de l'A.E.C.C. Junta Local del Prat de Llobregat

Hesperia Tower - l'Hospitalet

15 de novembre de 2008


Presidenta: Maria Rosa Blanco Sallés
Vice-Presidenta: Mercedes Moyano
Secretaria: Karen Narváez
Tresorera: Montse Borràs
Vocals: Núria Agut, Pilar Lamela, Josefina de Haro i Magdalena Garcia.


Fa 25 anys la Maria Rosa i les seves "girls" van començar una tasca compromesa, difícil i abnegada. No sé si sabien bé on es ficaven. Però amb esforç, amb moltes hores, amb somriures i reunions i sempre amb bon humor han pogut complir els 25 anys de bona feina a l'associació contra el càncer del Prat de Llobregat.

Han trencat motllos. Sempre les hem vist somrients, arreglades, ben vestides, modernes, dinàmiques, guapes... i la feina que fan no ajuda precisament a riure i passar l'estona. Han sabut compaginar la gravetat de les situacions amb una rialla oportuna o amb una broma sense malícia. I així, dia rere dia, han anat bastint una feina que avui volem, entre tots i amb tots, celebrar.

Al sopar érem més de 300 persones i sabem de gent que no va poder aconseguir una entrada per falta d'espai. Va parlar la Maria Rosa, la presidenta del Càncer de Barcelona, l'alcalde del Prat, i tots van alabar aquest grup de "noies" que treballen tan bé i amb tanta il·lusió.

Crec que es volen retirar. Deixar que el jovent agafi les regnes d'aquest voluntariat, però, sincerament, no crec que ho aconsegueixin. Ho han fet massa bé i amb massa il·lusió i entusiasme.

A més han tingut una gràcia especial. Tots els diners que recollien anaven directament a Sant Joan de Déu, per a la secció d'oncologia infantil. Els han comprat aparells, llits, tot el que els ha fet falta. Diners directament de la butxaca del donant al director de l'Hospital, sense passar per Barcelona ni per enlloc. I això s'agraeix.

Havent sopat, el director de Sant Joan de Déu, el senyor Jaume Pérez Pallarols, va dir unes paraules d'agraïment no només pels diners recollits durant aquests anys, ni pels d'aquest sopar, sinó també per l'amistat que els havia unit a través dels anys.

Per molts anys Maria Rosa i companyia! Així es fan les petites coses que, juntament amb altres similars, intenten arreglar i endolcir aquest món.

També s'ha d'agrair als artistes i entitats que van donar obsequis per poder-los rifar durant el sopar. Es van recollir més de 6.000 euros. Els donants van ser:
Pintura de Francesc Brustenga
Pintura d'Otto Cavalcanti
Pintura de Maite Marin
Pintuta de Alfredo Lanz
Pintura de Montserrat Faura
Pintura de Ana Ricard
Pintura de Joaquim Hidalgo
Escultura de Lorenzo Quinn
Escultura de Manel Àlvarez
Bossa de Loewe
Joies de Joieria de Santi Pàmies
Rellotge de Joieria Kronos
Una nit i un sopar per a 2 persones a l'Hotel Hespèria Tower
Una nit i un sopar per a 2 persones a Casa Irene a la Vall d'Aran