dissabte, 3 de març del 2012

La invención de Hugo


La invención de Hugo
5 Òscars 2011
Cinema Bosque

2 de març de 2012

Direcció: Martin Scorsese
Guió: john Logan, del llibre "Brian Selznick"
Actors: Asa Butterfield, Chloe Moretz, Ben Kingsley, Sacha Baron Cohen, Jude Law. Emily Mortimer, Michael Stuhlbarg, Ray Winstone, Christopher Lee, Richard Griffiths, Helen McCrory, Frances e la Tour

Molt bona i mereixedora dels Òscars. la fotografia és genial! L'hem vista en 3D i val la pena. Veure una pel·lícula que es remunta al començament del cine amb la figura de George Méliès amb tecnologia 3D és espectacular i cada fotograma és per gaudir-ne; sovint no saps on està la càmera que segueix l'acció. Només per això ja val la pena anar a veure aquesta pel·lícula.
París, anys 30. Hugo, un nen orfe viu a l'estació de trens i es dedica a posar en marxa i controlar els rellotges. Et recorda una mica a Dickens, però sense melodrama. El nen, Hugo, ha heretat del seu pare un autòmat i ell vol aconseguir reparar-lo i posar-lo en marxa. Tot el que li passa,  els personatges que troba en la seva vida, la seva manera de viure i la decisió ferma de tirar endavant malgrat els entrebancs... tot fa que et passi l'estona sense adonar-te, que et posis al costat d'aquest nen i que vulguis que se'n surti.
El nen treballa molt bé, la nena que coneix i que l'ajuda també, i tot l'ambient de l'estació és memorable.
M'ha agradat molt!