dimarts, 17 de maig del 2016

The art of the brick



The art of the brick

de Nathan Sawaya

Cúpula Las Arenas

17 de maig de 2016


Nathan Sawaya és un advocat de 42 anys que va néixer a Estats Units. Des del 5 anys que és un fan del Lego i un dia va decidir que li agradava més treballar amb aquestes petites peces que fer d'advocat. I ho va deixar tot i va començar la seva obra. Obra espectacular. 
El meu nét Sergi volia anar-hi i el vaig acompanyar. Ens ho vam passar tan bé que van recórrer tres vegades l'exposició. 
Les figures acostumen a ser grans, tot i que n'hi ha de totes mides. I cada escultura ve acompanyada per quatre ratlles on l'autor explica què significa i en quin moment i per quin motiu la va construir. ës bonic de llegir i el Sergi es va quedar amb un parell de frases que li van agradar molt. 


Aquí està, prou petit com perquè puguis sostenir-lo entre el polze i l'índex. Apropa'l a la llum. pots veure a través seu? Mira'l més de prop: què és? Doncs bé, ni més ni menys que art. Em dius què és per tu?  

Celebrem les diferències. Quina és la teva forma? I el teu color?
Quan els nens volen ser invisibles es tapen els ulls amb les mans i així no poden veure el món ni ser vistos. De vegades seguim usant aquest truc, fins i tot quan creixem.
Siguin els que siguin els teus desitjos ocults, sempre hi haurà mans que et retinguin. El repte en la vida és trobar força per escapar d'aquestes cadenes. Vaig crear aquesta escultura com a resposta a tots els que m'han dit "no" a la cara. He decidit allunyar-me d'aquestes persones.
Em vaig inspirar en una amiga que cantava. Ella era literalment "com la música mateixa".

Alguna vegada has tingut algun d'aquells dies en què dones tant de tu mateix que et sents com si et quedessis buit? O un d'aquells dies en què no importa quan facis, perquè sents que mai no acabaràs de fer-ho tot? Incomplete és el títol i representa la manifestació física hipotètica d'aquests sentiments.

També fa reproduccions de quadres, de pintures molt conegudes, i que si les mires de lluny creus veritablement que estàs veient la pintura original. 

El Crit, de Münch

El petó, de Klimt
Una altre cosa que fa és agafar una figura d'una pintura i fer-la en gran; i al mateix temps la figura copiada la fa en lego petit dins el quadre. 

 


No sé si un dia es cansarà de fer-ho però crec que val la pena fer cap a Las Arenas i veure l'exposició. I si hi podeu anar amb algun nét o néta molt millor!