dissabte, 11 de juliol del 2020

Dones valentes

Afegeix un títol



Dones valentes
de Txell Feixas Torras

Ara llibres

Juliol 2020



La Txell Feixas és periodista i ha estat corresponsal a Beirut, a Gaza, a Rojava, al Kurdistan iraquià, a Síria... i sempre s'ha involucrat, ha escoltat, ha viscut les vides de les dones que ha anat trobant. No s'ha amagat mai, més aviat les ha buscades i escoltades. No sempre volien parla i sempre donen noms diferents per por a represàlies. 
Des de la història de la nena que ja no neix -si és una nena no la salvis!- passant per la dona que avorta, o que vol avortar, la que es fa guerrera o la que casen als 14 anys, o abans, amb un home de 50 i com a quarta dona, les minyones esclaves... La Txell explica que quan va llogar un pis el porter li va ensenyar un forat que hi havia sobre la cuina i li va dir que allà hi podia dormir la maid, com en altres pisos... També parla de l'enveja que ha d'aguantar una dona que aconsegueix ser enginyera... fins al final quan una dona diu "Sóc dona i aquesta és la meva arma"
És un llibre que t'atrapa perquè parla de vides autèntiques, de dones que ara i avui estan patint aquests costums terribles i que sembla que en tenen per temps. Com sempre, una cosa és imaginar-t'ho, llegir-ho, i altre viure-ho com va fer la Txell. 
M'agradaria creure en la reencarnació i en una segona vida voldria fer el que està fent aquesta magnífica corresponsal!